

Ambalaža 2 kg
PREHRAMBENA RJEŠENJA
DRY-K 30
POVEĆAVA MEHANIČKU OTPORNOST TKANINA
SMANJUJE UČELNOST PUKOTINA
POBOLJŠAVA CIJELJENJE
POVEĆAVA ROK TRAJANJA
DRY-K 30 je vrlo čist i lako asimiliran proizvod koji uvjetuje jačanje staničnih stijenki voća i posljedično veću mehaničku otpornost na oštećenja uzrokovana biotskim i abiotičkim uzročnicima.
Redovita primjena DRY-K 30 je indicirana kako bi se spriječio fenomen "pucanja" plodova koji se može pojaviti u prisutnosti neravnoteže vode (osobito zbog jakih oborina), temperaturnih promjena i nepravilne uporabe regulatora rasta biljaka. Poseban sastav daje DRY-K 30 visoku moć zacjeljivanja protiv mogućih mikro lezija, koje mogu predstavljati početnu točku pukotina i putove za prodor patogenih agenasa. Prisutnost poliglukozamina u formulaciji aktivira prirodnu obranu biljke i omogućuje stvaranje zaštitnog biofilma na tretiranim dijelovima, čime se smanjuje učestalost gljivičnih/bakterijskih infekcija kako u polju, tako i prije svega u fazi nakon berbe.
Primjena DRY-K 30 u fazi pred žetvu omogućuje smanjenje gubitka težine, reguliranje procesa evapo-transpiracije i određivanje veće trajnosti, što je posebno važno za proizvode namijenjene skladištenju u hladnjaku.
DRY-K 30 poboljšava organoleptička i senzorna svojstva (povećanje suhe tvari i Brix stupnja) voća i čuva njihova svojstva tijekom vremena (rok trajanja).
Kultura | Trenutak primjene | Doza/hektaru* |
---|---|---|
Table grapes | 3 primjene: predzatvaranje grozdova, veraison (promjena boje), 10-15 dana prije berbe |
6 kg
|
Wine grapes | 1 primjena: 10-15 dana prije berbe |
4-6 Kg
|
Koštuničavo voće (Apricot, Cherry, Nectarine, Peach, Plum) | 2 primjene: veraison (promjena boje), 10-15 dana prije berbe |
4-6 Kg
|
Kiwifruit | 3 primjene: razvoj ploda, veraison (promjena boje), 15-20 dana prije berbe |
4-6 Kg
|
Jabučasto voće (Quince, Apple, Pear) | 1 primjena: 10-15 dana prije berbe |
4-6 Kg
|
Citrusi (Orange, Bergamot, Clementine, Lemon, Tangerine) | 2 primjene: veraison (promjena boje), 10-15 dana prije berbe |
4-6 Kg
|
Strawberries | 7 dana prije žetve, ponoviti svakih 7-10 dana u skladu s napredovanjem zrelosti |
4-6 Kg
|
Mali plodovi (Raspberry, Blueberry, Blackberry, Currant) | 7 dana prije žetve, ponoviti svakih 7-10 dana u skladu s napredovanjem zrelosti |
4-6 Kg
|
Plodovito povrće (Watermelon, Cucumber, Eggplant, Melon, Pepper, Tomato, Zucchini, Pumpkin) | 1 aplikacija: veraison (promjena boje) |
4-6 Kg
|
Lisnato povrće (Chicory, Lettuce, Radicchio, Rocket, Escarole, Celery, Spinach) | 1 primjena: 5-7 dana prije berbe |
4-6 Kg
|
-
Table grapes6 kg3 primjene: predzatvaranje grozdova, veraison (promjena boje), 10-15 dana prije berbe
-
Wine grapes4-6 Kg1 primjena: 10-15 dana prije berbe
-
Koštuničavo voće (Apricot, Cherry, Nectarine, Peach, Plum)4-6 Kg2 primjene: veraison (promjena boje), 10-15 dana prije berbe
-
Kiwifruit4-6 Kg3 primjene: razvoj ploda, veraison (promjena boje), 15-20 dana prije berbe
-
Jabučasto voće (Quince, Apple, Pear)4-6 Kg1 primjena: 10-15 dana prije berbe
-
Citrusi (Orange, Bergamot, Clementine, Lemon, Tangerine)4-6 Kg2 primjene: veraison (promjena boje), 10-15 dana prije berbe
-
Strawberries4-6 Kg7 dana prije žetve, ponoviti svakih 7-10 dana u skladu s napredovanjem zrelosti
-
Mali plodovi (Raspberry, Blueberry, Blackberry, Currant)4-6 Kg7 dana prije žetve, ponoviti svakih 7-10 dana u skladu s napredovanjem zrelosti
-
Plodovito povrće (Watermelon, Cucumber, Eggplant, Melon, Pepper, Tomato, Zucchini, Pumpkin)4-6 Kg1 aplikacija: veraison (promjena boje)
-
Lisnato povrće (Chicory, Lettuce, Radicchio, Rocket, Escarole, Celery, Spinach)4-6 Kg1 primjena: 5-7 dana prije berbe
-
Folijarna gnojidba
++Per la prevenzione e riduzione dell'incidenza del cracking, è fortemente raccomandato l'utilizzo di KAMAB 26 nella fase di accrescimento del frutto.